8°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

07.04.2021 / 17:20 BiH - U vlasništvu Dodikove kćerke

Oglasili se iz restorana "Agape": Priznaju prekršaj!

Oglasili se iz restorana "Agape": Priznaju prekršaj!
"Prema navodima iz zapisnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, prekršili smo mjeru za ublažavanje širenja virusa kovid-19 koja predviđa da bašta lokala mora biti otvorena sa najmanje tri strane.

Pet od deset šajbi u bašti lokala bilo je otvoreno u trenutku dolaska inspekcije, a u bašti od 200 kvadratnih metara bilo je 11 gostiju", kažu u saopštenju.

- Restoran „Agape“ nastavlja sa radom u skladu sa svim propisanim mjerama za sprečavanje širenja virusa kovid-19, kao i svim drugim zakonskim propisima. Nijedna izvršna mjera bilo kojeg inspekcijskog organa o zatvaranju i zabrani rada restorana nije na snazi, a informacije o zabrani zatvaranja su dio prerano pripremljenih i objavljenih medijskih izvještaja i, nadamo se, nenamjerne greške Odjeljenja za inspekcije poslove Gradske uprave Banja Luka, saopšteno je iz restorana "Agape".

Dalje navode da je Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Banja Luka juče oko 20 časova odlučilo da zatvori i zabrani rad restoranu „Agape“ u tržnom centru „Delta Planet“ na sedam dana, a nakon obavljene kontrole prema prijavi, kako je navedeno: „radnika Odjeljenja komunalne policije“.

"Prema navodima iz zapisnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, prekršili smo mjeru za ublažavanje širenja virusa kovid-19 koja predviđa da bašta lokala mora biti otvorena sa najmanje tri strane. Pet od deset šajbi u bašti lokala bilo je otvoreno u trenutku dolaska inspekcije, a u bašti od 200 kvadratnih metara bilo je 11 gostiju", kažu u saopštenju i dodaju:

"Zapisnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Banjaluka, takođe, potvrđuje da su se gradski inspektori u 21 časova i 50 minuta konsultovali sa glavnim republičkim zdravstvenim inspektorom, nakon čega je utvrđeno da nije napravljen nijedan prekršaj za koji je previđena mjera zatvaranja lokala i zabrane rada. Potom je gradsko Odjeljenje u zapisnik navelo da će zbog dijela zatvorene staklene šajbe vlasnicima biti izdat prekršajni nalog, a ne zabrana rada i zatvaranje, kakva je bila prvobitna namjera Odjeljenja".

Navode da restoran „Agape“ koji od otvaranja bilježi, kako tvrde, brojne posjete inspekcije prema različitim prijavama nastaviće, kao i do sada, da posluje u skladu sa svim važećim propisima, potrebama i željama svojih gostiju, te interesima svojih 60 zaposlenih.

"Ukoliko se u bilo kojem trenutku utvrdi da smo prekršili neku od mjera, snosićemo posljedice i preuzeti odgovornost da budemo primjer svim ugostiteljima da mjere moraju da se poštuju u interesu zdravlja svih naših gostiju, zaposlenih i društva u cjelini. Nadamo se, ipak, da će inspekcije objektivno utvrditi da nismo ugrozili zdravlje naših gostiju i zaposlenih, te da ćemo, kao do sada, ostati pozitivan primjer za poštovanje svih propisa, uprkos brojnim prijavama i inspekcijskih kontrola koje su dio naše svakodnevice od otvaranja restorana", saopšteno je iz restorana "Agape".

Pomenuti restoran je u vlasništvu Dodikove kćerke Gorice.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo