6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

06.04.2021 / 09:00 Obrazovanje - Trebinje izuzetak

RS: Učenici od prvog do petog razreda se vraćaju u školske klupe

RS: Učenici od prvog do petog razreda se vraćaju u školske klupe
Foto: Vijesti.ba

U Republici Srpskoj, osim u Trebinju, danas će biti nastavljen vaspitno-obrazovni rad u prostorijama osnovnih škola za učenike od prvog do petog razreda.

Rad će biti nastavljen u skladu sa planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta 2020. godine, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

"Također, osnovne škole će nastaviti da organizuju prošireni program, odnosno produženi boravak i jutarnje čuvanje, u skladu sa navedenim planom", navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije grada Trebinja odlučio je jučer da se do kraja sedmice realizuje online nastava u trebinjskim školama za učenike do petog razreda.

Za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole i srednjoškolce će i dalje biti organizovana nastava na daljinu u skladu sa instrukcijom o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu od 22. marta.

Škole u Republici Srpskoj su dužne da u ovom periodu organizuju nastavu na daljinu korištenjem sredstava elektronske komunikacije.

Vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije u jedinicama lokalne samouprave u RS-u su zaduženi da redovno obavještavaju resorno ministarstvo, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo