12°C
Mostar 23°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C

03.04.2021 / 19:59 Fudbal - Serie A

Torinski derbi: Ronaldo spasio Juve poraza

Torinski derbi: Ronaldo spasio Juve poraza
Foto: Twitter
Gradski derbi Torina i Juventusa odigran je večeras, a vidjeli smo sjajnu utakmicu i podjelu bodova dva rivala (2:2).

Juventus nije uspio doći do punog plijena iako je vodio, ali na kraju može biti sretan i sa osvojenim bodom pošto je do njega došao tek u finišu.

Povela je Stara dama golom Federica Chiese već u 13. minuti, ali Torino je pokazao karakter i stigao do preokreta. Već u 27. minuti je Antonio Sanabria poravnao na 1:1, a isti igrač u nastavku, već u 46. minuti pogađa za vodstvo svog tima od 2:1.

Utisak je da se Torino u finišu previše zatvorio i jedva čekao kraj meča, a to je iskoristio Juve i preko Cristijana Ronalda u 80. minuti stigao do 2:2. Nakon ubačaja s lijeve strane tada je šutirao Giorgio Chiellini, a loptu je u gol skrenuo Ronaldo.

Dugo su u VAR sobi pregledavali tu situaciju zbog mogućeg ofsajda, ali odlučeno je da je Portugalac ipak bio u dozvoljenom položaju.

Mogao je Juve i do pobjede, ali u 83. minuti Bentancur pogađa stativu. Do kraja je izvrsnu šansu u 90. minuti imao i Sanabria, koji je mogao do hat-tricka, ali je Szczesny fantastično odbranio njegov udarac glavom sa pet metara.

Amer Gojak je meč odgledao s klupe.



(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo