11°C
Mostar 21°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 17°C
Bihać 15°C

03.04.2021 / 18:52 BiH - MVP BiH

Turković: Uskrs vraća nadu i vjeru katolicima u BiH

Turković: Uskrs vraća nadu i vjeru katolicima u BiH
Bisera Turković / Vijesti.ba
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković u povodu katoličkog blagdana Uskrsa uputila je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću ...

... i katolicima u BiH i inostranstvu te im poželila da Uskrs provedu u sreći i dobrom zdravlju, okruženi svojim najmilijima.

U vremenu pandemije smatra da "Uskrs ima dodatnu vrijednost za katoličke vjernike, vraćajući im nadu i vjeru, uz njegovanje porodičnih, vjerskih, tradicionalnih, ali i drugih vrijednosti koje ima naša domovina".

- Želim da Uskrs – blagdan novog života, okrene novu, bolju i sretniju stranicu u životima bosanskohercegovačkih katolika, uz nadu da će svi vjernici, koji su zbog pandemije spriječeni, idući blagdan provesti u radosti i blagostanju sa svojim porodicama i familijama. Uvaženi kardinale Puljiću, čvrsto vjerujući da će blagdanska radost ojačati povjerenje i razumijevanje među ljudima na svakom pedlju naše domovine, te da će naša zemlja nastaviti put na kojem će svaki građanin imati jednake mogućnosti i prava, Vama i svim građanima BiH katoličke vjeroispovijesti u domovini i inostranstvu, želim sretan Uskrs - navodi se u čestitki ministrice Turković, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo