8°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

02.04.2021 / 16:43 Crna hronika - Sud BiH

Darku Elezu produžen pritvor još dva mjeseca

Darku Elezu produžen pritvor još dva mjeseca
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Sud BiH produžio je za još dva mjeseca pritvor Darku Elezu, koji je osumnjičen za organizovana ubistva, iznude i druga krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, saznaje Srna iz izvora bliskih istrazi.

Tužilaštvo BiH tražilo je produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, neometanog nastavka istrage u predmetu koji vode zajedno sa MUP-om Republike Srpske, Agencijom za istrage i zaštitu, Agencijom za forenzička ispitivanja i vještačenja, kao i drugim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH, u okviru predmeta "Belivuk", "Kavački klan" i drugih.

Iz Tužilaštva je ranije saopšteno da je produženje pritvora zatraženo i zbog saznanja o prijetnjama i zastrašivanjima svjedoka u predmetu.

Pred Sudom BiH juče je održano ročište za produženje pritvora Elezu, koji je osumnjičen za teška krivična djela organizovanog kriminala - ubistvo Siniše Miličevića Tigra u Istočnom Sarajevu, pokušaj ubistva dva lica u Bijeljini i iznude, počinjene od 2015. do 2019. godine.(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo