14°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

02.04.2021 / 09:10 Muzika i Film - Nizozemska

Eurosong dobio zeleno svjetlo za prisustvo 3.500 gledatelja

Eurosong dobio zeleno svjetlo za prisustvo 3.500 gledatelja
Foto: AFP / Vijesti.ba
Nizozemska vlada dopustit će da se ovogodišnje natjecanje za najbolju pjesmu Europe održi uz prisustvo 3.500 gledatelja, izvijestio je BBC.

Godišnje glazbeno natjecanje održat će se u Ahoy areni u Rotterdamu u svibnju, nakon što je otkazano prošle godine.

Pola dvorane moći će biti popunjeno, a gledatelji će trebati pokazati negativan nalaz na koronavirus prije ulaska.

Organizatori Eurosonga pozdravili su odluku i rekli da će “razmotriti sada dostupne opcije”.

Naveli su da će “objaviti više detalja idućih tjedana o tome kako sigurno pustiti publiku u Ahoy arenu u Rotterdamu ako to situacija dopusti”, prenosi hina.

Dodaju da zdravlje i sigurnost natjecatelja “ostaje glavni prioritet” i da će svi umjetnici i njihove delegacije morati poštovati “strogi protokol”.

Najava je uslijedila nakon što je održan glazbeni festival u blizini Amsterdama u ožujku na kojemu je smjelo biti 1500 ljudi, dok je 5000 navijača moglo bodriti Nizozemsku u nogometnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u subotu.

Konačan broj gledatelja na Eurosongu znat će se krajem mjeseca i taj broj bi se mogao smanjiti ako opet poraste broj zaraza.

Eurosong će se održati od 18. do 22. svibnja, a organizatori su prethodno predstavili nekoliko potencijalnih scenarija – od cjelovitog showa kao inače do unaprijed snimljenih nastupa te nastupa bez publike.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo