8°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 9°C

28.03.2021 / 11:58 Fudbal - Protiv Kostarike

Debitanti sretni zbog nastupa za Zmajeve

Debitanti sretni zbog nastupa za Zmajeve

Na jučerašnjoj prijateljskoj utakmici između Bosne i Hercegovine i Kostarike u Zenici debi su upisala trojica fudbalera.

Svoj prvi nastup za nacionalni tim ubilježili su Nikola Vasilj, Selmir Pidro i Obren Cvijanović.

Golman Vasilj, član ukrajinske Zoryje, uspio je sačuvati mrežu našeg tima.

“Izvrstan osjećaj i mogu reći da sam presretan i ponosan zbog debija. Dugo sam čekao na ovaj trenutak. Mogu biti zadovoljan svojim nastupom. Za golmana je najbitnije da ne primi gol. Utakmica je bila dosta teška, oni su agresivna i trkačka ekipa. Igraju visok presing. Možda nije bilo najatraktivnije izdanje s naše strane, ali igrali smo sa dosta mladih igrača i vjerujem da ima potencijala u među ovim momcima”, kaže dvadesetpetogodišnji golman.

Svoje utiske prenio je i fudbaler Sarajeva Pidro.

“Prelijep je osjećaj istrčati na teren u dresu državnog tima. Ostvario sam svoj dječački san. Sam dolazak na ovo okupljanje je motiv više da radim još jače i bolje. Nadam se da ću u budućnosti imati još nastupa za reprezentaciju. Što se utakmice tiče, bila je teška. Protivnik je veoma kvalitetan i nije bilo lako igrati protiv njih”, istakao je Pidro.

Veležov Cvijanović također nije krio oduševljenje.

“Svako ko se bavi fudbalom želi da nastupi za reprezentaciju. To je vrhunac sportske karijere i zato sam presrećan što sam uknjižio prve minute za državni tim. Iako je bilo malo prilika sinoć mislim da smo odigrali dobro protiv veoma kvalitetne ekipe”, kazao je Cvijanović.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo