13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

18.03.2021 / 21:03 BiH - Sarajevo

Rijaset usvojio Prijedlog ramazanskih aktivnosti

Rijaset usvojio Prijedlog ramazanskih aktivnosti
Foto: Vijesti.ba

Danas je u Sarajevu, pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, održana 37. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Na sjednici je razmatran obiman dnevni red. Nakon što je usvojen Zapisnik sa 36. redovne sjednice razmatrane i usvojene sljedeće tačke Dnevnog reda: Izvještaj o radu Rijaseta za 2020. godinu; Finansijski izvještaj Rijaseta za 2020.; Prijedlog ramazanskih aktivnosti; Prijedlog Pravilnika o polaganju hifza i nostrifikaciji idžazetname iz oblasti Kiraeta (hifza); Prijedlog Odluke o uspostavi edukativne platforme „islam.ba“; Prijedlog Protokola o saradnji između Islamske zajednice u BiH i KJU „Porodično savjetovalište“ iz Sarajeva; Prijedlog Plana upisa učenika u prvi razred srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za 2021/22. školsku godinu; Inicijativa za izradu pravilnika o imovini Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini; Prijedlog Godišnjeg plana i programa obuke i stručnog usavršavanja kadrova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini; Prijedlog Sporazuma o saradnji između Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i HO „Merhamet“ MDD; Informacija o nevladinim organizacijama koje se bave poučavanjem kur'anskom pismu i hifzu Kur'an-i Kerima.

Razmatran je i Izvještaj o radovima izvedenim na objektima koje koristi Maarif.

Na sjednici je data saglasnost za imenovanje direktorice za Prvu bošnjačku gimnaziju u Sarajevu, a tretirani je i više radno-pravnih statusa i kadrovskih pitanja.

Na sjednici je razmotren i veći broj tekućih pitanja iz nadležnosti Rijaseta.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo