9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

17.03.2021 / 22:57 Fudbal - Liga prvaka

Chelsea izbacio Atletico, Bayern bez problema savladao Lazio

Chelsea izbacio Atletico, Bayern bez problema savladao Lazio
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Chelsea je ostvario pobjedu protiv Atletico Madrida i na Stamford Bridgeu (2:0), tako da su Plavci ostvarili plasman u četvrt finale Lige prvaka.

Londonski klub je dobro počeo utakmicu i lijepo su kombinovali, ali nije bilo previše pravih šansi. U 26. minuti Yannick Carrasco je teatralno pao na rubu šesnaesterca domaćih, a glavni sudija utakmice je samo odmahnuo rukom i nastavilo se igrati.

Timo Werner je u 34. minuti lijepo uposlio Hakima Ziyecha, a Marokanac je pogodio za vodstvo Plavaca. Čak četiri od sedam pogodaka Ligi prvaka Ziyech je postigao protiv španskih klubova. Dva puta je pogađao protiv Real Madrida i jedan protiv Valencije, te večeras protiv Jorgandžija.

Kai Havertz je u finišu prvog dijela imao dobru priliku. Plavci su više prijetili i u drugom poluvremenu i kreirali nekoliko šansi. Gosti su u 82. minuti ostali sa igračem manje kada je direktan crveni karton dobio Stefan Savić. U posljednjim trenucima utakmice Emerson je nakon prvog kontakta s loptom, poslije ulaska s klupe, pogodio za konačnih 2:0.

Bayern potvrdio prolazak u četvrtfinale, Lulić odigrao poluvrijeme

Bayern je večeras na Allianz Areni pobijedio Lazio rezultatom 2:1 i tako potvrdio pobjedu iz prve utakmice u Rimu (4:1), te se plasirao među osam najboljih ekipa u Ligi prvaka.

Početak utakmice je protekao mirnije, a u 31. minuti sudija Istvan Kovacs pokazao je na bijelu tačku. Bayern je dobio penal, a loptu je uzeo Robert Lewandowski i pogodio za 1:0. Ovo je bio 41 pogodak za Lewandowskog u Ligi prvaka u posljednjih pet sezona. Niko nije postigao više u tom periodu, a izjednačen je s Ronaldom.

Nije bilo mnogo uzbuđenja ni u drugom dijelu utakmice, a u 67. minuti poljski napadač je mogao do još jednog pogotka, ali njegov udarac je zaustavila stativa. Maxim Choupo-Moting je zamijenio Lewandowskog u 71. minuti, a dvije minute poslije postigao je pogodak za 2:0.

Marco Parolo je u 82. minuti smanjio na 2:1, a do kraja je Serge Gnabry imao veliku priliku za Bavarce, ali ostalo je 2:1. Senad Lulić je odigrao cijelo drugo poluvrijeme nakon što je zamijenio Mohameda Salima Faresa.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo