11°C
Mostar 22°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C

15.03.2021 / 18:57 Politika - Otpala u prvom krugu

Naša stranka odustala od Ivane Marić, nije dobila podršku

Naša stranka odustala od Ivane Marić, nije dobila podršku
Ivana Marić / Arhiv

U Našoj stranci je u toku izbor za zamjenika gradonačelnika Sarajeva iz reda hrvatskog naroda, nakon što su se u vladajućoj koaliciji u Sarajevu dogovorili da ova pozicija pripadne NS-u, prenosi Avaz.

Kako je objavljeno, kandidatura političke analitičarke Ivana Marić otpala je već u prvom krugu glasanja.

Nakon prvog kruga glasanja, otpali su Badrov, Deak i Marić, a u drugi krug su prošli Ivan Petrinić i Anja Margetić koji su dobili najveći broj glasova. Članovi NS s pravom glasa večeras će u drugom krugu između Petrinić i Margetić izabrati novog zamjenika gradonačelnika.Kako saznajemo, Margetić je u prvom krugu pojedinačno imala najveći broj glasova i favorit je i predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića, prenosi Avaz.

Vijesti.ba su prije nekoliko dana objavile kako sve ukazuje na to da će Naša stranka odustati od kandidature Marić, nakon što su pojedini zvaničnici ove stranke uputili poruke "kako svaki član ima pravo dati svoj prijedlog".

Sama Marić je iz svog istupa na društvenim mrežama dala naslutiti da upravo nju čeka ta pozicija, postavivši pitanje pratiteljima na mrežama šta oni misle o toj ponudi.

U međuvremenu su se, također na mrežama, pojavili video snimci na kojima Marić za Bošnjake tvrdi da su izmišljeni narod, ali i oni da je presuda ratnom zločincu Slobodanu Praljku diskutabilma te da se novac nije trebao trošiti na Haški tribunal.

Partneri Naše stranke u Sarajevu u početku su šutili, trpeći zbog toga udarce javnosti u isčekivanju da NS odustane od kandidature Ivane Marić, a kasnije su se neki poput Elmedina Konakovića jasno i kritički odredili protiv kandidature.

S druge strane, Marić je danas sve pojedince iz 'Četvroke' koji su bili protiv njene kandidatura nazvala članovima SDA. No konačnu odluku ipak je donijela Naša stranka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo