-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 1°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

08.03.2021 / 22:40 Ostali sportovi - Nakon osvojenog petog mjesta

Tuka: Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone

Tuka: Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, oglasio se na društvenim mrežama nakon osvojenog petog mjesta na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Poljskoj.

Tuka je bez problema došao do finala Evropskog dvoranskog prvenstva, što mu je bio primarni cilj, a sa vremenom 1:47.37 završio je na petom mjestu.

“Prije svega želim da se zahvalim svima na velikoj podršci koju mi pružate sve ovo vrijeme a posebno tokom ovog dvoranskog prvenstva! Uvijek ste moj dodatni vjetar u leđa”, napisao je Tuka, dodavši:

“Što se tiče općenito ovog zimskog dijela sezona, jako sam zadovoljan trenažnim procesom i ostvarenim rezultatima! Sve ove trke sam odradio iz velikih baznih treninga koji će mi tek dati prave rezultate u ljetnom dijelu sezone”.

Naš najbolji atletičar imao je dva cilja u ovom dijelu sezone, a oba je ostvario. Sada ga očekuju pripreme za Olimpijske igre.

“Ostvario sam oba zacrtana cilja u ovom dijelu sezone. To su rekord BiH i rekord Balkana na 800 m -1:45.95 i finale Evropskog prvenstva u dvorani”, istakao je Tuka, dodavši:

“Odmora nema, nastavljamo sa treninzima i pripremama za najveće takmičenje na planeti, Olimpijske igre! Čeka me mnogo mnogo rada, ali sam spreman da odgovorim na sve izazove, i da ponosno predstavljam svoju zemlju, moju lijepu Bosnu i Hercegovinu! Uzdam se u dragog Boga i svoj rad”.(Vijesti.ba)

Izdvajamo