6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

08.03.2021 / 19:07 Fudbal - UEFA

Četvrti sudija utakmice PSG - Basaksehir suspendiran do kraja sezone

Četvrti sudija utakmice PSG - Basaksehir suspendiran do kraja sezone
Foto: Vijesti.ba
Evropska fudbalska federacija (UEFA) do kraja sezone je suspendirala rumunskog fudbalskog arbitra Sebastiana Constantina Coltescua koji je bio četvrti sudija na prekinutoj utakmici Lige šampiona između Paris Saint-Germain - Medipol Basaksehir.

UEFA je prošlog mjeseca pokrenula postupak protiv rumunskih sudija zbog rasističkog ponašanja na utakmici Lige šampiona, koja je 8. decembra prošle godine prekinuta i dan kasnije nastavljena u Parizu.

Etičko i disciplinsko vijeće UEFA-e danas je saopćilo presude za rumunske arbitre Constantina Coltescua i Octaviana Sovrea koji se terete za kršenja člana 11 Disciplinskog pravilnika.

Coltescu je suspendiran do kraja sezone i neće suditi mečeve koji se igraju pod okriljem UEFA-e do 30. juna, a prije isteka suspenzije mu je naložena obavezna edukacija zbog neprimjerenog ponašanja na meču u Parizu.

Rezervni sudija na tom meču Octavian Sovre dobio je ukor i do kraja sezone mora pohađati edukativni program UEFA-e.

UEFA je također izrekla kaznu i pomoćnom treneru Basaksehira Pierreu Webu koji je suspendiran na jedan meč zbog nesportskog ponašanja na tom decembarskom duelu Lige šampiona.

Utakmica između PSG-a i Basaksehira u Parizu prekinuta je nakon što se gostujući tim uputio u svlačionicu zbog rasističkih komentara četvrtog sudije upućenih Webu, pomoćnom treneru turskog kluba i bivšem kamerunskom fudbaleru. Meč je odigran sljedećeg dana sa novim sudijama i službenim licima, a PSG je slavio sa ubjedljivih 5:1.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo