13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

08.03.2021 / 18:30 Politika - Sastanak u Sarajevu

Izetbegović i Platzer o unapređenju saradnje

Izetbegović i Platzer o unapređenju saradnje
Foto: PSBiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Bakir Izetbegović primio je danas novoimenovanog komandanta snaga EUFOR-a u Bosni i Hercegovini generalmajora Alexandera Platzera.

Izetbegović je poželio dobrodošlicu generalu Platzeru, istaknuvši značaj EUFOR-a kao garanta mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, što je preduvjet za dalji ekonomski razvoj države.

General Platzer je zahvalio na prijemu, te je istaknuo da će EUFOR nastaviti pružati podršku institucijama Bosne i Hercegovine, naročito onim iz sektora odbrane i sigurnosti, s kojima je već uspostavljena uspješna saradnja u izvršavanju zakonom propisanih zadataka i jačanju sigurnosti i sigurnosnih kapaciteta.

Razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje i o zajedničkim aktivnostima koje mogu doprinijeti boljem sigurnosnom okruženju i uspješnijem putu Bosne i Hercegovine ka evropskim i euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo