3°C
Mostar 7°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

08.03.2021 / 09:37 BiH - Osmi mart

Dodik: Uloga žene je neprocjenjiva

Dodik: Uloga žene je neprocjenjiva
Foto: Vijesti.ba

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama 8. mart, poželjevši da im ovaj, kao i svaki dan u godini donese radost, sreću, lični, porodični i profesionalni uspjeh.

Dodik je naglasio da su žene stub porodice i cijelog društva i da je ta njihova uloga neprocjenjiva, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Zbog toga, svaki dan, a ne samo 8. marta, ženama treba odati priznanje i poštovati ih kao majke, supruge, kolege, vrijedne i odgovorne na svim poslovima rukovodioca i političara koji su im povjereni. Ljubav i podrška žene mnogo znači u svakodnevnom životu i radu i s toga treba cijeniti i poštovati njihovo postojanje i doprinos koje daju na unapređenju života - istakao je Dodik.

On je dodao da institucije i dalje treba da rade na poboljšanju njihovog položaja i uklanjanju bili kakvog oblika diskriminacije u društvu.

- Posebno me raduje činjenica da u našem društvu sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije. S toga svi zajedno dugujemo im veliku zahvalnost za njihovo aktivno učešće u stvaranju boljih uslova za život - naveo je Dodik u čestitki.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo