3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 6°C

08.03.2021 / 09:24 Politika - Saopćenje

SDA KS: Forto i Vlada da se počnu baviti pandemijom ili podnesu ostavke

SDA KS: Forto i Vlada da se počnu baviti pandemijom ili podnesu ostavke
Foto: Vijesti.ba

Povodom, nažalost, rekordnih brojeva zaraženih i umrlih uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19, pozivamo Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo zdravstva KS i krizni štab KS da se hitno i bez trenutka odlaganja počnu baviti pandemijom na ispravan način, u protivnom će doći do katastrofe i potpunog sloma zdravstvenog sistema u Sarajevu, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

"Upozoravamo javnost da se od početka ove Vlade i skupštinske većine NIP, Naša stranka i SDP bave isključivo smjenama i imenovanjima svojih kadrova u javna preduzeća i ministarstva, gašenjem i spajanjem ministarstava i uhljebljenjem svojih kadrova. Napominjemo da su prvi koraci Fortine i Konakovićeve skupštinske većine bili smjena Kriznog štaba KS i imenovanje svojih podobnih kadrova u novi štab, a na štetu medicinske struke i zdravlja građana u Kantonu Sarajevo. Danas, nažalost, gledamo katastrofalne rezultate njihovog politikanstva, loše namjere, sebičnosti i neznanja.

Pozivamo premijera Fortu, ministra zdravstva Vranića i cijelu Vladu KS da se već danas počnu baviti suzbijanjem pandemije i širenjem zdravstvenih kapaciteta ili da hitno podnesu ostavke i prepuste svoja mjesta ekspertima i ljudima iz struke. Pozivamo njihovog šefa, Elmedina Konakovića, da i sam od svoje vlade traži da odstupe jer građani kantona Sarajevo, zdravstveni radnici i zdravstveni sistem u KS nemaju više ni dan luksuza da budu taoci njihovog neznanja, beskorisnog populizma i političkog mešetarenja", stoji u saopćenju.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo