12°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

07.03.2021 / 18:08 Fudbal - Prva liga FBiH

TOŠK slavio u Posušju, veliki kiks Vis Simm-Baua

TOŠK slavio u Posušju, veliki kiks Vis Simm-Baua
Foto: HŠK Posušje
Derbi susret 16. kola Prve lige FBiH, prvog u proljetnom dijelu sezone, pripao je gostima.

Pobjedu koja bi mogla imati veliki značaj u raspletu sezone ostvario je TOŠK na Mokrom Docu protiv domaćeg Posušja, inače lidera.

Već u 15. minuti tešanjska ekipa dolazi u vodstvo nakon što je Klarić glavom zatresao mrežu domaćina. Rezultat se nije mijenjao do kraja poluvremena, a u drugom su Posučaci krenuli agresivnije ka golu TOŠK-a kako bi došli barem do izjednačenja.

Međutim, desio se novi hladan tuš za Posušje. Škrijelj je u 66. minuti bio egzekutor munjevite akcije gostiju – 0:2.

Ispostavilo se da je to i konačan ishod meča. S ovim trijumfom, TOŠK se izjednačio po broju bodova s Posušjem (31), a obje ekipe imaju samo bod više od trećeplasiranog Rudara iz Kaknja.

Za iznenađenje se pobrinula Budućnost, koja u gostima savladala ambiciozni VIS Simm-Bau s minimalnih 0:1. Pobjedonosni pogodak na prelijep način je postigao Mujarić u 52. minuti.

Identičnim rezultatom GOŠK je u Gabeli ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak, protiv Jedinstva. Veliku radost domaćinima u sudijskoj nadoknadi donio je Haračić, koji je pogodio za konačnih 1:0.

Najefikasniji u ovom kolu bio je Travnik, koji je sa ubjedljivih 1:4 slavio u Hadžićima protiv Radnika golovima Čatića, Varde, Vujice i Vrebca.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo