8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

07.03.2021 / 15:02 Ostali sportovi - Sarajevo

Održan drugi Valter Trail – BH Telecom

Održan drugi Valter Trail – BH Telecom
Foto: FENA

Drugi Valter Trail – BH Telecom, u organizaciji Planinarskog društva Skakavac, održan je danas.

U muškoj konkurenciji prvi kroz cilj je prošao prošlogodišnji pobjednik Džemal Jašarević, drugi Zaim Šuman, a treće mjesto dijele Neven Cicović i Nikola Cuić.

U ženskoj konkurenciji prva je bila Alma Alijagić, druga Zoe Humel, a teća Naida Avdić. Pobjednici su dobili vrijedne nagrade koje su osigurali BH Telecom, LG i ostali pokrovitelji utrke.

Staza Valter Traila je bila izuzetno teška, dužine 13,55 kilometara sa visinskom razlikom od 673 metra. Ova staza, koja je išla dijelom rute Igmanskog marša preko brda Motka i Grabljivih njiva je bila utrka za hrabre i odvažne. Start i cilj utrke je bio ispred Planinarskog doma Motka u Vogošći, odakle su učesnici trčali na vrh brda Motka i kružnom stazom kroz Radića potok vraćali se nazad.

Utrku je otvorila direktorica programskog ureda USAID-a u BiH Savannah Thomas Arrigo, koja je kazala da je USAID pokrenuo projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini, a čiji je cilj podsticanje opšteg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promovisanje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH, saopćili su organizatori.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo