4°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

05.03.2021 / 22:33 Tenis - U paru sa Čačićem

Tomislav Brkić se plasirao u prvo ATP finale u karijeri

Tomislav Brkić se plasirao u prvo ATP finale u karijeri
Tomislav Brkić / Arhiv
Ostvaren je večeras veliki rezultat za bosanskohercegovački tenis, a Tomislav Brkić u paru sa Nikolom Čačićem plasirao se u finale ATP turnira u Buenos Airesu savladavši kombinaciju Joao Sousa – Dominik Koepfer rezultatom 2:1 (3:6, 7:6(5), 10:5).

Njemačko-portugalski par konstantno je prijetio Brkiću i Čačiću, a u šestom gemu uspjeli su napraviti brejk, a nakon toga su zadržali svoj servis i na kraju dobili set, koji je trajao tačno pola sata, rezultatom 6:3.

Brkić i Čačić su napravili brejk u drugom gemu drugog seta, ali su se Koepfer i Sousa uspjeli vratiti u sedmom gemu, a na kraju set je otišao u taj brejk. Njemačko-portugalska kombinacija imala je 4:1 u taj brejku uz dva mini brejka, ali uslijedio je veliki preokret te su Brkić i Čačić bili bolji sa 7:5.

U trećem setu nije bilo većih problema, tako da su Brkić i Čačić dobili sa 10:5. Ovo je prvo ATP finale za iskusnog bosanskohercegovačkog tenisera, koji bilježi dobre rezultate u dublu u posljednje vrijeme. U finalu će za protivnike imati boljeg iz duela Krajicek/Škugor – Behar/Escobar.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo