10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

05.03.2021 / 14:18 Fudbal - Trener Željezničara

Osim: Dodatni motiv je što igramo protiv Musemića

Osim: Dodatni motiv je što igramo protiv Musemića
Amar Osim / Vijesti.ba
Fudbaleri Željezničara u okviru 21. kola Premijer lige BiH u subotu gostuju ekipi Tuzla City.

Nakon remija sa Sarajevom u prošlom kolu Željezničar je ostao na devet bodova zaostatka za aktuelnim prvakom i pitanje pobjednika nameće im se kao imperativ ukoliko žele zadržati priključak za liderom, ali i učvrstiti se na drugoj poziciji na tabeli. No, očekuje ih izuzetno težak zadatak protiv neugodnih Tuzlaka koji su u prošlom kolu slavili protiv gradskog rivala Slobode sa 2:0.

- Igramo protiv ekipe koja definitivno ne pripada onom dijelu tabele gdje se nalaze. Imaju ambicija da se "popnu" i u prvom kolu su pokazali da te ambicije nisu deklarativne nego stvarne. Pojačali su se u zimskom periodu, na par pozicija doveli iskusne i kvalitetne igrače, što su pokazali u prvom kolu gdje su lako pobijedili. S nama igraju na istom terenu koji nije izgledao loš koliko smo navikli. Mi smo odigrali odgovorno protiv Sarajeva, ali ovo će biti drugačija utakmica, otvorenija, jer i jednima i drugima trebaju bodovi. Pretpostavljam da će presuditi nijanse - kazao je trener Željezničara Amar Osim.

Ističe da će imati poseban motiv jer na klupi Tuzle sjedi Husref Musemić.

- Igramo protiv Husrefa što nam je dodatan motiv, što je dobra stvar. Uradit ćemo sve da izađemo iz utakmice s dobrim rezultatom - dodao je.

Sinan Ramović je stekao pravo nastupa i bit će u konkurenciji za meč, dok se u tim vraćaju Milićević i Lendirić.

- Čekamo još papire za dvojicu stranaca, tu je i Šabanadžović koji će se priključiti i biti na raspolaganju, mada će mu trebati  sigurno par dana da se aklimatizira - naglasio je trener Plavih.  

Fudbaleri Željezničara obavili su danas trening na Grbavici, a potom otputovali u Tuzlu.

Željezničar i Tuzla City su se do sada susreli šest puta. Tim sa Grbavice slavio je četiri pobjede, jedan susret okončan je bez pobjednika, dok su Tuzlaci ostvarili jednu pobjedu.

Utakmica između Tuzle City i Željezničara igra se u subotu od 14.00 sati. To će biti prvi od dva duela koji ova dva tima igraju u pet dana, s obzirom na to da će se ponovo sastati u srijedu u četvrtfinalu Kupa BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo