3°C
Mostar °C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

05.03.2021 / 13:49 BiH - Premijer KS

Forto obrazložio zašto je napustio sastanak u Vladi FBiH

Forto obrazložio zašto je napustio sastanak u Vladi FBiH
Edin Forto / Vijesti.ba
Premijer KS Edin Forto napustio je današnji sastanak u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, na kojem je razgovarano o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i nabavci vakcina protiv korone. Forto nije dočekao kraj sastanka, već ga je napustio nakon svog izlaganja, ocijenivši da je suštinski beskoristan.

- Prva tema je epidemiološka situacija i tu se suštinski slažemo s brigom koju dijele na federalnom nivou u smislu pogoršanja epidemiološke situacije. O tome smo puno govorili prethodnih dana, a govorit ćemo i narednih - kazao je Forto u svom obraćanju u videoporuci objavljenoj na Facebook stranici Vlade KS.

Kako je naveo, druga tema o kojoj je bilo riječi je nabavka vakcina. Na sastanku je, kaže, u uvodnom dijelu obrazloženo šta je Federalna vlada uradila kada je u pitanju nabavka vakcina.

- Najbolje ću to opisati jednom hrvatskom riječi koja se zove susramlje. To je kada je vama neugodno zbog onoga što neko drugi radi. Meni je neugodno šta smo čuli u smislu nabavke vakcina sa federalnog nivoa. Objašnjavali su s kim su razgovarali. U martu 2021. oni razgovaraju o formiranju tijela o nabavci vakcina. Ono što sam tamo čuo nisam mogao vjerovati i zbog toga sam izašao ranije sa tog sastanka jer je suštinski beskoristan - obrazložio je Forto.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo