10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

05.03.2021 / 11:15 Crna hronika - PU Foča

U požaru u Foči izgorila vikendica i pomoćni objekat

U požaru u Foči izgorila vikendica i pomoćni objekat
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Policijski službenici Policijske uprave Foča juče su oko 17.30 časova, zajedno sa pripadnicima teritorijalne vatrogasne jedinice Foča lokalizovali šumski požar koji se prethodno proširio i na porodično imanje S.S. u selu Donji Budanj u ovoj opštini, kojom prilikom je u potpunosti izgorjela i njegova vikendica i pomoćni objekat šupa.

Iz PU Foča su naveli da je prilikom uviđaja konstatovano da je požar izazvan ljudskim faktorom.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a uviđaj je izvršen od strane policijski službenici Policijske uprave Foča i inspektora za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara.

"Rad na rasvetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja je u toku, te će nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biti dostavljen odgovarajući izvještaj", navedeno je u saopštenju PU Foča.

Policijska uprava Foča apeluje na sve građane da prilikom paljenja vatre na otvorenom obrate pažnju na okolinu, da uzmu u obzir vremenske prilike i sve druge okolnosti koje mogu uticati na širenje vatre kao i da je ne ostavljaju bez nadzora.

Prema licima koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu, policijski službenici Policijske uprave Foča će preduzeti adekvatne mjere skladu sa važećim zakonskim propisima, odnosno isti će biti sankcionisani.

Podsjećaju građane da u slučaju nekontrolisanog širenja vatre ili uočavanja požara odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj – 123 ili nadležnu policijsku stanicu na dežurni broj – 122.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo