-7°C
Mostar -2°C
Tuzla -5°C
Banja Luka -3°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

05.03.2021 / 08:17 BiH - Sramno

Odbijena inicijativa za ulicu Ivice Osima, NS i NiP nisu dali podršku

Odbijena inicijativa za ulicu Ivice Osima, NS i NiP nisu dali podršku
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Inicijativa vijećnika Srđana Srdića za promjenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima u sarajevskom naselju Grbavica, nije dobila podršku u OV Novo Sarajevo.

Od prisutnih na glasanju, 10 vijećnika je bilo ZA incijativu, jedan protiv, a 17 suzdržanih.

Interesantno da je su vijećnici Naroda i pravde bili suzdržani, a jedan čak i protiv. Također svi vijećnici Naše stranke također su bili suzdržani.

Srdić je na Facebook stranici objavio snimak sa sjednice na kojoj je zabilježeno pojedinačno izjašnjavanje svakog vijećnika.

- Općinsko Vijeće Novo Sarajevo je reklo "ne" da se naziv ulice Zvornička preimenuje u ulicu Ivice Osima! Sram i stid da vas bude! Molim sve da pogledaju kompletan video snimak i da obrate pažnju na imena ljudi koji su rekli ne. Danas je umrla demokratija u Novom Sarajevu! Kažu da smo prekršili proceduru, ja kažem da nismo, napisao je Srdić.

On tvrdi da razlog glasanja njegovih kolega nije navodno narušena procedura, već to što je upravo on inicijator.

- Evo ja ovako javno da kažem da nikada neću biti protiv inicijativa koju su građani predložili. Mene ne zanima koja ste politička opcija niti ko ste, mene zanima suština inicijative i samo interes građana, poručio je Srdić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo