3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

04.03.2021 / 18:15 Politika - Lider SDA

Izetbegović o detaljima sastanka u Sarajevu

Izetbegović o detaljima sastanka u Sarajevu
Foto: FENA

Izetbegović je kazao da je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka u zgradi Delegacije EU u Sarajevu da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović nakon današnjeg sastanka s liderima SNSD-a Miloradom Dodikom, HDZ-a BiH Draganom Čovićem i ambasadorima EU i SAD-a, Johanom Sattlerom i Ericom Nelsonom, kazao je da je sastanak održan s ciljem da ambasadori pokušaju pomoći da se krene u rješavanje problema u našoj zemlji.

Izetbegović je dodao da je zadovoljan atmosferom i željom svih aktera sastanka u zgradi Delegacije EU u Sarajevu da se napravi bolja atmosfera u državi i da se krene u reforme.

-Dva ambasadora pokušavaju nam pomoći da se napravi jedna bolja atmosfera, da se krene u vezi pitanja bitnijih reformi, naročito u vezi implementacije 14 prioriteta Evropske komisije – dodao je Izetbegović.

Naveo je da su on, Dodik, Čović insistirali na pomoći u nabavci vakcina i rješavanju migrantske krize.

- Ušlo se i u neke detalje oko sastanaka HDZ i SDA, da li može ići samo Izborni zakon kao zakon ili je potrebna ustavna reforma. Dakle set starih pitanja. Tu su bila i pitanja prenosa nadležnosti, uz otpor RS-a. Ali ništa nismo zakovali. Postoji spremnost da se pokrenemo – zaključio je Izetbegović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo