8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

04.03.2021 / 11:38 Ostali sportovi - Kvalifikacije za EP

Futsal reprezentacija BiH u Bukureštu nada se trećoj pobjedi u kvalifikacijama

Futsal reprezentacija BiH u Bukureštu nada se trećoj pobjedi u kvalifikacijama
Foto: NSBiH

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras se u Bukureštu sastaje sa selekcijom Rumunije, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Nizozemskoj.

Izabranici selektora Ive Kreze nakon prva dva kola imaju maksimalan učinak, nakon što su na stratu kvalifikacija u Zenici savladali Sjevernu Makedoniju sa 2:1, a potom u Novom Sadu slavili protiv selekcije Srbije sa 4:2.

Selektor bh. tima u večerašnjem susretu neće moći da računa na dvojicu pozvanih igrača Marija Aladžića i Mirka Hrkaća koji su povrijeđeni, ali s optimizmom očekuje meč s Rumunima koji su u prva dva kola zabilježili dva remija.

- Mi smo u prva dva kola odigrali izvanredno, ali to nas ne smije zavarati. Rumunija je kvalitetna i iskusna ekipa koja iza sebe ima nekoliko nastupa na velikim takmičenjima. Najbolji igrači su im naturalizovani Brazilci i Portugalci. Međutim, mi smo se dobro pripremili. Analizirali smo protivnika i znamo šta nas čeka. Ne možemo reći da smo favoriti, ali se nadamo da možemo osvojiti nova tri boda - rekao je Krezo.

Meč će biti odigran u dvorani CNS Polivalenta u Bukureštu od 19 sati.

Iste selekcije ponovo će se sastati 10. marta u Zenici.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo