9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

03.03.2021 / 17:43 Ostali sportovi - Kvalifikacije za EURO 2022.

Futsal reprezentativci BiH spremni za meč s Rumunima

Futsal reprezentativci BiH spremni za meč s Rumunima
Foto: NSBiH

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine sutra će se u Bukureštu sastati sa selekcijom Rumunije u susretu 3. kola grupe 4 kvalifikacija za EURO 2022.

Bosanskohercegovački tim je u prethodna dva meča u kvalifikacijama ostvario pobjede, protiv Sjeverne Makedonije u Zenici (2:1) i Srbije u Novom Sadu (4:2), dok je sutrašnji protivnik protiv istih ekipa ubilježio dva remija.

Selektor Ivo Krezo sutra neće moći da računa na sve pozvane igrače.

- Marijo Aladžić i Mirko Hrkać su povrijeđeni i oni neće moći da nastupe protiv Rumunije. Problem nam predstavlja i udarac koji je Srđan Ivanković dobio u prošlom prvenstvenom kolu. On je trenirao smanjenim intenzitetom, ali nadamo se da će moći da nastupi sutra. Mi smo u prva dva kola odigrali izvanredno, ali to nas ne smije zavarati. Rumunija je kvalitetna i iskusna ekipa koja iza sebe ima nekoliko nastupa na velikim takmičenjima. Najbolji igrači su im naturalizovani Brazilci i Portugalci. Međutim, mi smo se dobro pripremili. Analizirali smo protivnika i znamo šta nas čeka. Ne možemo reći da smo favoriti, ali se nadamo da možemo osvojiti nova tri boda - rekao je Krezo.

Meč će biti odigran u dvorani CNS Polivalenta u Bukureštu od 19 sati.

Iste selekcije sastata će se ponovo 10. marta u Zenici.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo