-1°C
Mostar 2°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

03.03.2021 / 16:39 Ekonomija - Dobre vijesti

Načelnik Ćatić: Konjic lider metalske industrije

Firmu DIV d.o.o. koja u Konjicu uspješno djeluje već duži niz godina, a koja se bavi obradom metala, proizvodnjom metalnih konstrukcija, dijelova za brodogradnju, poljoprivredne mašine i dijelova koji se koriste u građevinarstvu danas su posjetili načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i predsjednik Općinskog vijeća Konjic Kenan Greda.

Tokom radnog sastanka sa direktorom Almirom Žujom razgovarano je o planovima ovog preduzeća na proširenju proizvodnih kapaciteta i načinima podrške Općine Konjic.

-Mi trenutno zapošljavamo 44 radnika i u planu je da u ovoj godini izgradimo novu halu vijčaru i dodatno zaposlimo još 25 do 30 radnika različitih profila iz oblasti obrade metala - kazao je Almir Žujo direktor firme DIV d.o.o pozivajući sve koji žele da uče ili da se prekvalifikuju da se jave u ovu firmu, te na taj način steknu znanje i mogućnost za zaposlenje.

-Ovakvim poslovnim aktivnostima doći će do proširenja kapaciteta na zadovoljstvo svih, a naročito onih koji trebaju posao - kazao je načelnik Ćatić koji je čestitao upravi i radnicima firme Div d.o.o. na uspješnom poslovanju, najavljujući podršku Općine Konjic u domenu svog djelovanja.

Firma Div d.o.o. i tokom pandemije radila je bez prekida u punom kapacitetu, jer je imala ugovorene poslove, a trenutno je angažovana na rekonstrukciji mosta Ostrožac i rekonstrukciji replike mosta Bitke na Neretvi u Jablanici koji je u fazi montaže.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo