-2°C
Mostar 2°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

03.03.2021 / 13:55 Politika - Reakcija

SDA: SDP-u smetaju ministri iz SDA, ali ne smetaju blokade HDZ-a

SDA: SDP-u smetaju ministri iz SDA, ali ne smetaju blokade HDZ-a
Bakir Izetbegović / Vijesti.ba
Umjesto da prihvati poziv SDA i da nakon izbora 2018. godine uđu u vlast kako bismo se zajedno borili za interese države BiH i njenih građana, SDP je odabrao ugodnu opozicionu hladovinu iz koje svakodnevno upućuje neosnovane kritike.

Te kritike idu gotovo isključivo na račun SDA, dok se o opstrukcijama SNSD-a i HDZ-a vrlo rijetko i stidljivo progovara. Takav slučaj je i sa posljednjom reakcijom iz SDP-a.

SDP-u nije problem što HDZ dvije godine blokira imenovanje Vlade FBiH uslovljavajući to usvajanjem izbornog zakona, ali im je problem kada SDA želi popuniti dva upražnjena ministarstva i imenovati ministre umjesto preminulog Salke Bukvarevića i ambasadorice Elvire Dilberović.

SDP-u očigledno smeta pokušaj SDA da imenovanjem ministara iz reda bošnjačkog naroda vrati nacionalni balans u Vladi i omogući kakvu-takvu prohodnost odluka i funkcioniranja Federacije, te time barem ublaži posljedice HDZ-ove blokade.

Umjesto što SDP energiju troši na kritike prema SDA, s očiglednom namjerom da se dodvori HDZ-u, pozivamo i njih, ali i sve probosanske snage da zajedno s nama svoj pritisak usmjere na uklanjanje blokade imenovanja Vlade FBiH, ali i popune Ustavnog suda FBiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo