13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

03.03.2021 / 12:28 Ostali sportovi - Organizira Udruga "Kinezis"

Trkači iz 15 zemalja na ovogodišnjem Mostar Run Weekendu

Trkači iz 15 zemalja na ovogodišnjem Mostar Run Weekendu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Za sudjelovanje na Mostar Run Weekendu, kojeg i ove godine organizira Udruga "Kinezis", prijavio se veliki broj trkača iz 15 zemalja, a konačni broj sudionika bit će poznat na sam dan utrke 20. ožujka.

- Situacija oko covida-19 je neizvjesna, ne znamo koliko će trkača moći doći iz različitih zemalja, ali mi ćemo se potruditi i pokušati ispoštovati sve protokole koje je Zavod za javno zdravstvo FBiH pred nas postavio - kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Udruge "Kinezis" Franjo Lovrić.

Istaknuo je kako će manifestacija biti organizirana po posebnim protokolima te da će biti zadovoljene sve epidemiološke mjere.

Središnji događaj Mostar Run Weekenda je mostarski polumaraton, poznat i kao polumaraton mostova.

- Polumaraton se trči cijelim gradom, a trkači duž rute prelaze sedam gradskih mostova i rijeku Neretvu sedam puta. Također, ruta polumaratona prolazi pored prirodnih i kulturnih znamenitosti grada. Trkači su ovaj polumaraton prepoznali kao turističku razglednicu grada Mostara i nadamo se da ćemo nastaviti s tom pričom te da će Mostarski polumaraton biti najljepša razglednica Mostara - kazao je Lovrić.

Start petog Mostarskog polumaratona je tradicionalno na mostu Vojno-Potoci, odakle staza ide desnom obalom Neretve, do vrha mostarske avenije i dalje gradskim ulicama, a cilj utrke je ispred tržnog centra Mepas Mall.

U sklopu Mostar Run Weekenda, pored mostarskog polumaratona, održat će se humanitarna utrka građana na dionici dugoj četiri kilometra te dječja utrka u dužini od jednog kilometra.

Kako bi se izbjegla veća gužva start humanitarne utrke bit će "protočan" tako da na jednom mjestu u jednom trenutku neće biti više od 30 ljudi.

- Jako je dobar odaziv građana Mostara na humanitarnu utrka, imamo preko 500 prijavljenih natjecatelja, a ove godine humanitarna utrka ide za Udrugu "Novi pogled" za žene oboljele od raka dojke i ostalih malignih oboljenja - istaknuo je Lovrić.

Udruga "Novi pogled" pruža psihološku podršku i pomoć oboljelim ženama i njihovim obiteljima tijekom i poslije liječenja od malignih oboljenja te radi na podizanju svijesti u zdravoj populaciji svih uzrasta o značaju brige o zdravlju.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo