3°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

27.02.2021 / 23:17 Fudbal - Trener Zrinjskog

Jakirović: Sada se možemo mirno spremiti za Sarajevo

Jakirović: Sada se možemo mirno spremiti za Sarajevo

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović bio je zadovoljan nastupom i osvojenim bodovima u meču protiv Krupe.

Zrinjski je minimalnim rezultatom 1:0 slavio protiv Krupe, a Jakirović ističe da je njegov tim strahovao da li će koja lopta ‘zalutati’ u njegovu mrežu.

“Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i da smo kontrolisali utakmicu tokom svih 90 minuta gdje rivalu nismo dozvolili niti jednu priliku. Možda nam je trebalo nekih 15-tak minuta da dobijemo na sigurnosti i da dođemo do bržeg protoka lopte jer je prva utakmica. Kako je vrijeme odmicalo, stavili smo ih pod pritisak i imali smo nekoliko prilika da riješimo utakmicu i da ne strepimo da li će nešto zalutati u naš gol”, rekao je Jakirović i nastavio:

“Na kraju, tri boda, što smo htjeli uoči nastavka. Pogotovo su bitni bodovi jer znamo da smo neke klubove preskočili, pokušat ćemo da odradimo dobar posao i samo ovako trebamo nastaviti”.

Osvrnuo se i na igrački kadar, kao i konkurenciju u timu.

“Rekao sam da imamo na nekim pozicijama problema, ostali su svi trenirali. Teško nas je možda analizirati i da neko pogodi naš sastav, želim da svi budu fokusirani i svih 20 igrača u konkurenciji bude našpanovano kao da će igrati. Imamo sedam dana pred Sarajevo, derbi je uvijek zanimljiv. Spremit ćemo se, pa onda slijedi Željezničar i želimo raditi u miru”.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo