15°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 21°C
Bihać 18°C

27.02.2021 / 16:06 BiH - Zastupnički dom

HDZ podržao Galića za poziciju direktora FUP-a

HDZ podržao Galića za poziciju direktora FUP-a
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

"Klub zastupnika HDZ-a BiH - HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH najoštrije osuđuje javne istupe i govor mržnje na nacionalnoj osnovi od strane federalnog parlamentarca gospodina Rošića.

Pored izazivanja nacionalne netrpeljivosti i ovakvog skandaloznog ponašanja kolege Rošića, dotični gospodin eksplicitno zagovara stvaranje ili održavanje institucionalnog kaosa ključne policijske institucije FUP-a isključivo zbog toga što na njezino mjesto treba doći Hrvat.

Očigledno da kolega Rošić nije upućen da je gospodin Galić najuspješniji kandidat za rukovodeće mjesto ove policijske institucije u skladu sa svim zakonskim odredbama i normama za ovo mjesto i javnim natječajem koji je održan.

Uz vrhunske kvalifikacije koje posjeduje u svom životopisu kao jedan od najboljih pojedinaca koje Bosna i Hercegovina uopće ima u ovoj oblasti, postoji i zakonska odredba koja nalaže da ministar MUP-a FBiH i direktor FUP-a ne smiju biti iz reda istog konstitutivnog naroda.

FUP je ključna policijska institucija koja mora biti jamac očuvanja javnog reda i sigurnosti u najširem mogućem smislu i u službi svih naroda i stanovnika ove zemlje. Nažalost, imamo situaciju da kolega Rošić zaziva svojevrsni kaos samo da na njezino čelo ne dođe netko tko se izjašnjava Hrvat.

Apeliramo da se ovakav govor mržnje osudi od strane svih ostalih kolega zastupnika i osude ovakav govor mržnje od osobe koja ima zakonsku, moralnu i svaku drugu obvezu štititi vladavinu prava i zakonskih odredbi svih institucija te očekujemo javnu ispriku zbog izazivanja nesnošljivosti na nacionalnoj osnovi", vele oni.

(SB/NAP)

Izdvajamo