10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

26.02.2021 / 14:30 BiH - Premijer Federacije BiH

Novalić čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Novalić čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Fadil Novalić / Vijesti.ba
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i lično, građanima Bosne i Hercegovine čestitao 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

- Bosna i Hercegovina je voljom svojih građana postala suverena i nezavisna država ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive. Odlučnost koja je pokazana prije 29 godina na referendumu, treba nam uvijek biti vodilja da stvaramo bolju budućnost svih građana, a njeno višestoljetno postojanje trajna obaveza da čuvamo i gradimo državu jednakih prava i vrijednosti za svakog čovjeka - naveo je Novalić.

Stoga je naša odgovornost i zadaća, kako je dodao, da istrajnim radom, uz njegovanje bogatstva tradicije i zajedništva, unapređujemo uslove života i rada svim njenim građanima, a naročito budućim generacijama.

- Budimo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, te pokažimo da zajedno možemo uraditi  mnogo više za bolju budućnost naše zemlje. Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti BiH, jedan od najvažnijih datuma u dugoj i bogatoj historiji naše države - kaže se u čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo