8°C
Mostar 10°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 10°C

26.02.2021 / 13:49 Rukomet - 17. kolo PL BIH

Rukometaši Slobode sutra u 'Mejdanu' dočekuju Slogu

Rukometaši Slobode sutra u 'Mejdanu' dočekuju Slogu
Foto: Fena / Vijesti.ba
Rukometni klub Sloboda danas je na pres-konferenciji u Tuzli najavio utakmicu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv dobojske Sloge.

Trener Davor Kadić na početku svog izlaganja osvrnuo na duel s Borcem iz prethodnog kola.

- Borac je sigurno bio izraziti favorit jer imaju dosta kvalitetniju i kompletniju ekipu od nas. Mi smo bili oslabljeni neigranjem dva vrlo važna igrača. Bez obzira, odigrali smo fantastičan meč posebno u fazi odbrane. Sekunde su nas dijelile od pobjede. Nedostajalo je i sreće, pa tu utakmicu gubimo s jednim golom razlike kojeg smo primili u posljednjim sekundama meča - kazao je Kadić.

U predstojećem susretu sa Slogom Tuzlake očekuje teška i zahtjevna utakmica.

-  Sloga je jedna od najkvalitetnijih ekipa u BiH koja trenutno ima puno veći roster igrača u odnosu na nas. Dat ćemo sve od sebe da u ovom meču osvojimo nova dva boda. Što se tiče zdravstvenog biltena već odavno nije tajna da imamo velikih problema s povrijeđenim igračima. Također velikih problema imamo i s trenažnim procesom gdje već dugo nemamo kompletnu ekipu na treningu. Bez obzira na sve, igrači su svjesni težine ove utakmice i siguran sam da koji god od njih bude u sastavu i na parketu vjerujem da će dati svoj maksimum - kazao je Kadić.

Utakmica je zakazana u subotu s početkom u 16 sati u Maloj dvorani SKPC Mejdan.

I  ova utakmica se igra bez prisustva publike, a za sve ljubitelje rukometa obezbijeđen je live stream na YouTube kanalu RK Sloboda, saopćeno je iz RK Sloboda.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo