8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

26.02.2021 / 13:11 SHOW - London

Princ Harry: Mediji u Velikoj Britaniji su mi uništavali mentalno zdravlje

Princ Harry: Mediji u Velikoj Britaniji su mi uništavali mentalno zdravlje
Foto: Vijesti.ba
Britanski Princ Harry rekao je da je odstupio od kraljevskih dužnosti zbog "toksičnih" britanskih medija koji su mu uništavali mentalno zdravlje, dodavši da nije okrenuo leđa služenju narodu.

Prošli tjedan, Buckinghamska palača objavila je da su unuk kraljice Elizabete i njegova američka supruga Meghan, raskinuli s kraljevskom obitelji, da se neće vratiti kao radni članovi te da će izgubiti svoja pokroviteljstva.

Harry (36) i Meghan (39), šokirali su monarhiju u siječnju 2020. godine kad su najavili svoju namjeru da odstupe od svojih kraljevskih dužnosti i upuste se u novi život preko Atlantika.

“Nikad nismo okrenuli leđa. Povukli smo se, radije nego što smo odstupili, bilo je to vrlo teško okružje, kao što je to mnogo ljudi imalo priliku vidjeti”, rekao je Harry u intervjuu s Jamesom Cordenom, domaćinom “Late Late Showa” u SAD-u.

“Svi znamo kakvi mogu biti britanski mediji, i to je uništavalo moje mentalno zdravlje, mislio sam da je to vrlo toksično. Tako da sam učinio što bi svaki suprug i otac učinio, izbavio sam svoju obitelj odande.”

Prije nego što su se preselili u Kaliforniju, par se žalio na to kako britanski tabloidi tretiraju Meghan, čiji je otac bijelac, a majka Afroamerikanka, zbog čega je po njihovom mišljenju došlo do maltretiranja ili rasizma.

Ranije ovaj mjesec, Meghan je uspješno tužila jedan tabloid zbog kršenja privatnosti objavljivanjem isječaka pisma koje je napisala svome ocu, dok je prošli mjesec Harry dobio slučaj protiv istih novina koje su ustvrdile da je okrenuo leđa vojsci.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo