8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

24.02.2021 / 21:39 Fudbal - Nova uloga

Ibrahimović jedan od voditelja festivala Sanremo

Ibrahimović jedan od voditelja festivala Sanremo
Zlatan Ibrahimović / Vijesti.ba
Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović iduće će nedjelje žonglirati između fudbala i muzike, nakon što je pristao da bude jedan od glavnih voditelja festivala u Sanremu.

Jedan od najstarijih i najznačajnijih muzičkih festivala na svijetu ove će godine biti održan od 2. do 6. marta, a Ibrahimović će na festivalu učestvovati čak četiri dana, prenosi Hina.

U Sanremu će biti u utorak, potom u srijedu ima utakmicu između Milana i Udinesea, na festival se vraća istog dana i ostaće do subote, da bi u nedjelju putovao s „Rosonerima“ na ogled u Veroni.  U sklopu festivala, Ibra bi trebalo i da zapjeva s trenerom Bologne Sinišom Mihajlovićem.

Milan je Ibrahimoviću osigurao sve uslove da može nesmetano da trenira dok je u Sanremu, a s njim će raditi jedan od klupskih trenera.

Iz Milana su potvrdili da će Ibrahimović „trenirati u posebnom objektu na Rivijeri, a pratiće ga član osoblja koji je klub stavio na raspolaganje“.

Ibrahimović neće biti prvi fudbaler na Sanremu, na ovom su festivalu prije njega gostovali Roberto Baggio, Frančesko Totti, Antonio Cassano…

La Gazzetta dello Sport je objavila da je klub upozoren na Ibrahimovićev dodatni angažman još u avgustu, prije nego što je produžio jednogodišnji ugovor.

„Propustiće neki trening, ali biće tu za utakmice. Ako postoji prvak sposoban da podnese ovaj pritisak, onda je to je on“, rekao je Milanov trener Stefano Pioli.

„Čak mislim da će mu to povećati odlučnost i motivaciju da pomogne kolegama“, dodao je Pioli.

Međutim, ugledni italijanski fudbalski stručnjak Fabio Capello kritikovao je Ibrahimovića zbog njegove odluke da prisustvuje festivalu.

„Nikad ga ne bih pustio“, iskreno je rekao Capello.

“Klub ga plaća i stoga mora da poštuje klub i navijače. Klub je to trebalo da zabrani“, poručio je Capello.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo