6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

23.02.2021 / 16:14 BiH - Organizirani kriminal

Tužilaštvo BiH spremno za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza

Tužilaštvo BiH spremno za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza
Tužilaštvo BiH / Vijesti.ba
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine - Posebni odjel za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju poduzima sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje Darka Eleza (1980.), osumnjičenog za organizirani kriminal.

Nakon odluke Višeg suda u Beogradu, Tužilaštvo BiH poduzet će sve potrebne aktivnosti za preuzimanje i procesuiranje tog osumnjičenika, saopćeno je iz Tužilaštva.

Spomenuta odluka, između ostalog, rezultat je napora i saradnje Tužilaštva BiH i MUP-a RS, u koordinaciji sa partnerskim pravosudnim institucijama i MUP-om Republike Srbije.

- U narednim danima, realizirat će se aktivnosti koordinacije i komunikacije, sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, a radi što skorijeg realiziranja transporta navedenog osumnjičenika i optuženika u predmetima Tužilaštva BiH - navodi se u saopćenju.

Darko Elez, optužen je u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Lutka” u kojem su u dosadašnjem postupku izrečene pravomoćne kazne zatvora u trajanju od više od 130 godina.

Tužilaštvo BiH, također, radi na opsežnom predmetu za organizirani kriminal, koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe, koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela ubojstava i mafijaških likvidacija, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo