15°C
Mostar 16°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

23.02.2021 / 08:14 BiH - BIHAMK

Upozorenje vozačima na jutarnju maglu

Upozorenje vozačima na jutarnju maglu
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle. Izdvajaju se putevi na području Ključa, Sanskog Mosta i Bosanskog Grahova, gdje je vidljivost ispod 100 metara.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas će na petljama Visoko i Kakanj na autoputu A-1 saobraćati usporeno, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.(Vijesti.ba)

Izdvajamo