8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

22.02.2021 / 18:31 Obrazovanje - Sarajevo

Husić-Mehmedović i predstavnici SPUS-a: Prioritet dobar smještaj i ishrana

Husić-Mehmedović i predstavnici SPUS-a: Prioritet dobar smještaj i ishrana
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu - SPUS danas su razgovarali o visokom obrazovanju, organizaciji nastavnog procesa u narednom semestru, ...

... načinima i modalitetima njenog izvođenja, te unapređenju kvaliteta života studentske populacije u Kantonu Sarajevo.

Tema današnjeg sastanka bio je i položaj izuzetnih studenata, nositelja “Srebrene značke”, sa prosjekom ocjena od 9 do 9,5, a koji su tokom prethodnih sastanaka i razgovora nenamjerno izostavljeni.

- Razgovarano je i o stanju u studentskim domovima, pri čemu je istaknuto da je naš prioritet da studenti imaju dobar smještaj i adekvatnu ishranu - istakla je nakon sastanka ministrica Husić-Mehmedović.

Naglasila je da će Ministarstvo poduzeti sve da osigura dobre uslove stanovanja svakom studentu.

- Razgovarali smo i divnim idejama, čijom primjenom bi se Kampus mogao i trebao razvijati. Sjajan prostor u centru grada dodijeljen je Univerzitetu na raspolaganje, ali na žalost godinama se čekaju razne dozvole i uslovi, zbog kojih još uvijek nije počela njegova adekvatna izgradnja i renoviranje. Ukoliko nam dozvole epidemiološki uslovi, organizirat ćemo različite akcije u okviru Kampusa, studentske igre, Univerzijadu -  obrazložila je zajedničke planove sa SPUS-om ministrica Husić-Mehmedović.

Navela je i da  su zajednički maštali kako će to sve izgledati i ovaj dio grada oživiti vrevom studenata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo