8°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

22.02.2021 / 15:24 Politika - Sarajevo

Izetbegović sa delegacijom SDA Bosanski Petrovac o projektima u toj općini

Izetbegović sa delegacijom SDA Bosanski Petrovac o projektima u toj općini
Foto: FENA
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Općinskog odbora SDA Bosanski Petrovac, koju su činili načelnik te općine Mahmut Jukić i predsjednik Općinskog odbora Jasmin Mešić, ...

... te federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Na sastanku je istaknuto da je Općinski odbor SDA Bosanski Petrovac na prošlim Lokalnim izborima ostvario najbolji dosadašnji rezultat, osvojivši pet mandata u Općinskom vijeću i poziciju općinskog načelnika.

Razgovarano je o planiranoj realizaciji infrastrukturnih projekata u Bosanskom Petrovcu, te o privrednim potencijalima ove općine, naročito u oblastima poljoprivrede, stočarstva, šumarstva, ali i izgradnji solarnih elektrana.

Naglašena je dobra saradnja sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine, koja je dala značajan doprinos privrednom razvoju ove općine.

Izetbegović je iskazao podršku općinskom rukovodstvu u realizaciji svih projekata koji će unaprijediti kvalitet života građana Bosanskog Petrovca, a razgovarano je i o mogućnostima saradnje sa višim nivoima vlasti na privlačenju stranih investitora u ovu općinu - saopćeno je iz SDA.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo