14°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

22.02.2021 / 15:13 Crna hronika - Pojačane kontrole

U Banjaluci za noć kažnjena 83 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola

U Banjaluci za noć kažnjena 83 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola
Foto: Arhiv
Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka (Bosna i Hercegovina), sa ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, u noći 19. na 20. februara realizovali su regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju ...

... kojom prilikom je izdato 109 prekršajnih naloga.

"Policijski službenici su kontrolisali 1.108 učesnika u saobraćaju kojom prilikom je izvršeno alkotestiranje 1.086 vozača. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 83 vozača od čega, 39 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 30 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 11 vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg. Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva 'mlada vozača', odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Navode i da je po akcentu akcije izdat 81 prekršajni nalog, a 28 prekršajnih naloga po drugim osnovama.

"Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, a u cilju zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju", piše u saopštenju PU Banjaluka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo