0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

22.02.2021 / 14:42 Fudbal - Trener Veleža

Dudić: Georgijević će biti veliko pojačanje za nas

Dudić: Georgijević će biti veliko pojačanje za nas
Feđa Dudić / Arhiv
Posljednja provjera prije Radnika je uspjela. Velež je na svom terenu sa 1:0 savladao trećeligaša, ekipu Splita.

Iako se Split predstavio kao solidan protivnik, Velež je ponudio više. Edo Vehabović je postigao jedini gol, a pobjeda Mostaraca mogla je biti čak i malo uvjerljivija, ali su njegovi suigrači propustili nekoliko dobrih prilika.

Velež je utakmicu počeo sa Kjosevskim na golu, a kako trener Feđa Dudić ima problema s ozljedama defanzivavaca, priliku u zadnjoj liniji dobili su Ćosić, Zvonić, Osmić i Radović. Zadnji vezni očekivano su bili Hasanović i Radovac. U sredini su zaigrali Vehabović, Cvijanović, Anđušić, dok je najistureniji bio novak Georgijević.

Određenu minutažu u drugom dijelu je dobio Makedonac Cheshmedjiev koji se očito opravio od povrede, zatim ofanzivci Ovčina i Brandao te golman Bogdanović. I to je to što se tiče sastava Veleža pred početak proljetnog dijela prvenstva

Od ostalih igrača koji bi trebali biti u kadru za susret protiv Radnika, nedostajali su Zeljković i Dario. Situacija s njihovim ozljedama trebala bi biti jasnija tokom sedmice.

Trener Veleža, Feđa Dudić bio je poprilično zadovoljan prikazanim.

“Bilo je sve dobro, samo je falio još koji gol”, rekao je šef Rođenih za Dnevni list.

“Imali smo još četiri-pet izglednih prilika, što je golman Splita obranio. Ekipa Splita je vrlo korektna, došli su tu igrati, čak su me i iznenadili s obzirom u kojem rangu nastupaju. Bilo je dosta dobro, posebno u prvom dijelu. Odličan gol i akcija kod tog gola iz posjeda”, dodao je Dudić pa podsjetio da sve nije ružičasto.

“Nažalost, imamo igru i sve, ali ozljede brinu. Zeljkovića očekujem u utorak na treningu s ekipom, a na povratak Pršeša moramo malo pričekati”.

Prokomentirao je i nastup Dejana Georgijevića koji je odigrao prvu utakmicu na domaćem terenu.

“S njim smo dobili jednu drugu dimenziju. Imali smo visoke napadače poput Mulića i Fajića, ali Georgijević je drugi tip. Sigurno je da će biti jedno veliko pojačanje za nas“, zaključio je šef Veleža koji će se ove sedmice dati u planiranje prvog proljetnog gostovanja, iduće subote u Bijeljini.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo