8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

22.02.2021 / 14:38 Crna hronika - MUP RS

U Doboju u ugostiteljskom objektu zatečeno 196 osoba

U Doboju u ugostiteljskom objektu zatečeno 196 osoba
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa među stanovništvom, proteklog vikenda evidentirana su dva krivična...

...djela "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", saopšteno je iz MUP-a RS-a.

“Dana 19. februara oko 22.10 časova policijski službenici Policijske uprave Doboj i Komunalne policije su u ugostiteljskom objektu zatekli 196 osoba, u kojem se maksimalno može nalaziti njih 120”, navodi se u saopštenju i dodaje da se dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Dan kasnije, 20. februara oko 23-30 časova u naselju Sase u Višegradu izvršena je kontrola u neregistrovanom ugostiteljskom objektu pri čemu je u objektu zatečeno 21 osoba pred kojim su bila poslužena pića. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem.

Iz MUP-a RS pozivaju građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS-a, policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo