8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

22.02.2021 / 14:24 Politika - Zvizdić - Koҫ

Postoji značajan prostor za unapređenje saradnje BiH i Turske

Postoji značajan prostor za unapređenje saradnje BiH i Turske
Foto: FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koҫa.

Zvizdić i Koҫ su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, te o daljem unapređenju dobrih odnosa između dvije države. Složili su se da postoji značajan prostor za poboljšanje vanjskotrgovinske razmjene, saradnje u oblastima poljoprivrede, drvne industrije, hidroenergetike, kao i za jačanje razmjene u oblastima obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Zvizdić je zahvalio je ambasadoru Koҫu na svemu što je tokom svog mandata, zajedno s vlastima i narodom prijateljske Turske, učinio za Bosnu i Hercegovinu i istaknuo da su u ovom periodu realizirane mnoge značajne aktivnosti koje su rezultirale unapređenjem odnosa dviju država.

Zvizdić je Koҫu poželio uspjeh u nastavku njegove diplomatske karijere, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo