8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka °C
Bihać 10°C

22.02.2021 / 12:50 Regija - Crna Gora

Na Skadarskom jezeru zaplijenjena 222 kilograma marihuane

Na Skadarskom jezeru zaplijenjena 222 kilograma marihuane
Foto: Uprava policije CG

Crnogorska granična policija zaplijenila je u rejonu Skadarskog jezera 222 kilograma marihuane i uhapsila dva lica.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su pripadnici Stanice granične policije Podgorica juče rano ujutro presjekli lanac krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije.

U saopštenju se navodi da je "planiranim operativno-taktičkim mjerama i radnjama policija pronašla plovilo u kojem se nalazilo osam većih džakova sa sadržajem marihuane težine 222 kilograma".

"Daljom pretragom terena u blizini plovila, policija je locirala i lišila slobode lica čiji su inicijali N.R. i M.J. Sumnja se da su ova dva lica namjeravala da, vozilom koje je, takođe, pronađeno u blizini, drogu prevezu na drugu lokaciju", dodaje se u saopštenju.

Oduzeta droga i lica predati su službenicima podgoričke policije na dalju nadležnost, a o događaju su upoznati i službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Lica N.R. i M.J. su uz krivičnu prijavu, zbog sumnje da su izvršila krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge, privedena nadležnom tužiocu", ističe se u saopštenju. Granična policija Crne Gore tokom vikenda pronašla je i oduzela ukupno gotovo 300 kilograma marihuane.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo