12°C
Mostar 13°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

19.02.2021 / 15:49 Crna hronika - Akcija FUP-a

Mostar: Jedno uhapšeno, zaplijenjeni novac i droga

Mostar: Jedno uhapšeno, zaplijenjeni novac i droga
Foto: FUP
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) juče su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, uhapsili A. V. iz Mostara (44), koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, ali i za neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja.

Izvršen je i pretres stambenog objekta kojeg koristi uhapšeni.

"Tom prilikom je pronađen i oduzet pištolj marke Crvena zastava, određena količina municije, te određena količina NN materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge heroin, kokain i cannabis, zatim mikser za miksanje mase, te određena količina novca u različitim apoenima i valutama, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku", saopšteno je iz FUP-a.

Iz FUP-a navode da se A. V. sumnjiči da je u prethodnom periodu "od njemu poznatog lica ili više njih na ilegalnom tržištu HNK nabavljao opojne droge kokain, heroin i cannabis koje je prenosio, razvagivao i prepakivao, a potom prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje".

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predat na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo