-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

18.02.2021 / 23:38 Košarka - 25.kolo

Euroliga: Armani i Barcelona došli do sigurnih pobjeda

Euroliga: Armani i Barcelona došli do sigurnih pobjeda

Odigrane su još dvije utakmice 25. kola košarkaške Eurolige u kojima nije bilo neizvjesnosti, a pobjede su ostvarili Armani i Barcelona.U

Armani je na svom terenu savladao Maccabi Tel Aviv (87:68). Izraelski klub je samo na otvaranju utakmice poveo sa 2:0, a do kraja susreta domaći su imali vodstvo i to ubjedljivo, tako da njihov trijumf nije došao u pitanje ni u jednom trenutku.

Najefikasniji na utakmici bio je košarkaš poražene ekipe. Hunter je ubacio 16 poena uz devet skokova i asistenciju, dok je kod domaćih Punter imao 15 poena, a pratio ga je Hines sa 14 poena, te po tri skoka i asistencije.

Barcelona je na domaćem parketu trijumfovala protiv Žalgirisa (86:62). Litvanski klub se držao samo u prvom periodu, a do poluvremena domaći su uspjeli doći do dvocifrene prednosti, a ista je u nastavku utakmice samo rasla i na kraju iznosila 24 poena.

Barcelonu su vodili do pobjede Higgins sa 19 poena i po tri skoka i asistencije, te Oriola sa 19 poena, sedam sokova i asistencijom. U redovima Žalgirisa nijedan košarkaš nije bio dvocifren, a najviše poena je ubacio Hayes – devet.

Euroliga, 25. kolo:

Armani – Maccabi Tel Aviv 87:68

Barcelona – Zalgiris 86:62



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo