2°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 6°C
Powered by Dark Sky

17.02.2021 / 18:06 Politika - Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Dodik za Sputnjik: Sarajevo uzalud čeka Bidena, budućnost RS uz Srbiju

Dodik za Sputnjik: Sarajevo uzalud čeka Bidena, budućnost RS uz Srbiju
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Griješe oni u Sarajevu koji misle da će se poslije dolaska nove administracije u Washingtonu Joe Biden "parkirati u BiH" šest mjeseci i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće desiti, kaže Milorad Dodik, predsjedavajući ...

... Predsjedništva BiH uz poruku da nema te sile koja će ukinuti RS.

U intervjuu za Sputnjik govori i o tome zašto se ne može se porediti ideja o "velikoj Albaniji "i nastojanja srpskog naroda da se ujedini na Balkanu, o vezanosti Srba u BiH za Kosmet, o budućnosti Republike Srpske.

Poslije vijeka velikih izazova za srpski narod pokušaćemo da u budućim decenijama na najbolji mogući način odredimo svoj status a on je po nama zajednica sa Srbijom, a ne neka imaginarna priča o BiH, svidjelo se to kome ili ne. Danas je to tabu tema – misle ako se ne priča neće se ni desiti. Mi u Republici Srpskoj vezujemo svoju budućnost za cjelokupni srpski narod, poručuje Dodik.

- Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije a ona je - nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta,  vjere i Republike Srpske i pravo da odlučujemo o svom statusu, da kao i svi narodi svijeta imamo na samoopredjeljenje koje je garantovano najvišim aktima UN. U međuvremenu, borba za ekonomski razvoj i što bliskiji odnos sa našim prijateljima, ističe Dodik.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo