8°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

17.02.2021 / 15:03 Crna hronika - MUP KS

Oružana pljačka Merkatora u Sarajevu, brza reakcija policije

Oružana pljačka Merkatora u Sarajevu, brza reakcija policije
Foto: Ilustracija - Vijesti.ba

Jučer je u 20:10 sati obaviještena Peta PU da je u ulici Derviš paše Bajezidagića, općina Ilidža, izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Merkator”.

Tom prilikom maskirana NN osoba je uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su pomenutog dana u 20,30 sati u ulici Generala Izeta Nanića, općina Ilidža, pronašli i lišili slobode osobu A.L., rođen 1985. godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

Izvršenim pretresom kod istog je pronađen i oduzet otuđeni novac. Navedena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo