8°C
Mostar 10°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać °C

15.02.2021 / 11:26 Muzika i Film - Široki Brijeg

MFF: Otvoren konkurs za prijavu dokumentarnih filmova

MFF: Otvoren konkurs za prijavu dokumentarnih filmova
Foto: Vijesti.ba

Otvoren je konkurs za prijavu dokumentarnih filmova za 22. Mediteran Film Festival (MFF), koji će se od 25. do 28. augusta ove godine održati u Širokom Brijegu.

Na konkursu mogu učestvovati autori dokumentarnih filmova iz mediteranskih zemalja koji svoje prijave pošalju do 31. maja, a svi detalji s uslovim prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici festivala www.mff.ba.

Mediteran Film Festival dijeli filmove u takmičarskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.

Selektor festivala pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 31. maja i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uslove.

O najboljima će za vrijeme 22. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri, koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika festivala, priopćeno je s MFF-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo