9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

08.02.2021 / 13:14 Politika - Imamo 18 ruku

Koalicija za Mostar: Odgovor Elmedinu Konakoviću

Koalicija za Mostar: Odgovor Elmedinu Konakoviću

Koalicija za Mostar danas je reagitala na istup predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića. Reakciju prenosimo u nastavku:

- Pitanje: zašto ste uputili zahtjev gospodinu Bakiru Izetbegoviću kada je ovdje u pitanju Koalicija za Mostar 2020, zašto niste uputili zahtjev i ostalim predsjednicima stranaka, članica Koalicije.

Nemojte se praviti važni i pozivati gospodina Bakira Izetbegovića! Spustite se na zemlju i razgovarajte sa mostarskim vijećnicima. Mi ovdje odlučujemo.

Pozivamo Vas da pošaljete Vaše nepostojeće vijećnike u Gradskom vijeću Grada Mostara na razgovor o programu sa predstavnicima Koalicije za Mostar.

Interesantno je zašto se baš sad pojavljuje Konaković i traži program gradonačelnika, što izgleda kao kupovina vremena za BH Blok koji nastoji uvjeriti OHR i međunarodnu zajednicu da naredi tajno glasanje što bi BH Bloku osiguralo da sakriju svoju sramotu i izdaju, a to poslije prikažu kao izdaju Koalicije za Mostar 2020.

Program BH Bloka, baziran na njihovom predizbornom programu, bjanko potpisujemo, ako uz taj program donesu i potpise svih svojih vijećnika i tako garantuju da će glasati za dr. Zlatka Guzina, našeg kandidata za gradonačelnika.

Podsjećamo Vas, gospodine Konakoviću, da je zaključak o javnom glasanju donesen prije svega da se sačuva obraz.

Koalicija ima 11 vijećnika, a HDZ 13. Zašto niste poslali poziv Čoviću? Za zaključak je glasao BH Blok, zašto njima niste uputili poziv? Niste jer oni traže od OHR-a da poništi zaključak o javnom glasanju, za koji su oni glasali pa ne mogu to od sramote. Zamolili su Vas da to uradite, ali, mora se priznati, nevješto jer ste se obratili samo jednom predsjedniku stranke koji u sastavu Koalicije ima 9 vijećnika.

Drugi razlog može biti da vas predstavnici BH Bloka nisu upoznali sa činjenicom da su predstavnici BH Bloka i Koalicije za Mostar 2020 tokom međusobnih razgovora zaključili da nam se programi 90% preklapaju.

To je bio jedan od zaključaka sa sastanka BH Bloka i Koalicije, ali Vi, gospodine Konakoviću, očito ne čitate šta mi u Mostaru dogovaramo, već samo pišete šta bismo trebali uraditi.

Molim Vas da nam više „ne pomažete“.

Gospodine Konakoviću, ponijeli su Vas rezulati Sarajeva i mislite da iz Sarajeva možete upravljati procesima u Mostaru.

Na kraju Vas pozivamo da ne budete megafon BH Bloka. Pustite nas da u miru završimo ovu historijsku mostarsku priču kada smo stvorili sve uslove da imamo gradonačelnika dobivši 18 vijećnika iz probosanskohercegovačkih stranaka, bez Vas i Vaše stranke.

Gospodine, Konakoviću, ako imate obavezu prema međunarodnoj zajednici, negdje je drugo završite, nemojte u Mostaru. Nemojte da Vas Mostar zamrzi prije već što formirate svoju stranku u njemu.

Nije Vama do Mostara, jer da jeste, svoj ogromni trud i napor koji unosite u implementaciju izbora u Mostaru usmjerili biste na jedinstvo BH Bloka i Koalicije za Mostar 2020, a ne stalno i otvoreno svrstavanje na stranu BH Bloka i unošenje razdora među nas.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo