6°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

30.01.2021 / 20:18 Svijet - Rusija

Nakon snimka „Putinova palača“, ruski biznismen tvrdi da je njegova

Nakon snimka „Putinova palača“, ruski biznismen tvrdi da je njegova
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Milijarder Arkadij Rotenberg, blizak predsjedniku Vladimiru Putinu, rekao je u subotu da je vlasnik "palače" za koju je zatvoreni oporbeni čelnik Aleksej Navaljni tvrdio da je koristi ruski predsjednik.

“Prije nekoliko godina uspio sam se dogovoriti s vjerovnicima i postao sam korisnik tog zdanja”, izjavio je Arkadij Rotenberg, po njegovu tiskovnom uredu. Dodao je da zgradu namjerava pretvoriti u hotel.

“Sve se obavlja profesionalno i nadam se da ćemo završiti hotel za nekoliko godina”, izjavio je poslovni čovjek, bivši Putinov partner za džudo.

Oporbeni čelnik Aleksej Navaljni optužio je u filmu na YouTubeu, pregledanom100 milijuna puta, Vladimira Putina da koristi “raskošnu i golemu palaču” na obali Crnog mora čija je izgradnja stajala više od milijardu eura.

Putin je demantirao te optužbe, za koje tvrdi da im je svrha Rusima “isprati mozak” i potaknuti ih na prosvjede.

Ruska državna televizija je objavila snimke zgrade na kojoj traju radovi i daleko je od luksuza koji opisuje Navaljni, što smatraju dokazom njegovih manipulacija.

Saveznici oporbenog čelnika tvrde da traju radovi na rezidenciji zbog građevinskih propusta i da je Vladimir Putin njezin stvarni korisnik.




(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo